Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

Formació dirigida a professionals de l’educació i la interpretació ambiental, guies de natura, intèrprets de llengua de signes i professionals que treballen en l'àmbit de les persones discapacitades, professorat i mestres, etc.

Objectius: Conèixer i adquirir eines i tècniques per a una relació educativa efectiva entre els i les professionals de l’educació ambiental i les persones amb algun tipus de discapacitat que participen d’activitats d’interpretació i educació ambiental. Qüestions com l’ús del llenguatge (oral, visual, corporal), la gestió i dinàmica del grup de participants de les activitats, l’acompanyament i atenció a aquest col·lectiu, etc., seran tractades de forma pràctica i posades a prova durant la formació.

Certificat d'assistència. Els i les participants obtindran un certificat d’aprofitament del curs, sempre i quan s'hagi assistit, com a mínim, a les sessions 2 i 3. 

----------------------------------------------------

Preu: Preu reduït per estudiants, aturats/des i socis/es SCEA: 15€.

Preu estàndard per inscripcions després del 16 de novembre: 50€.

Descompte! Preu estàndard per inscripcions fins el 16 de novembre: 25€.

La sessió 1, del divendres dia 23, és gratuïta, però cal inscripció prèvia (places limitades).

El curs admet un màxim de 20 participants. Les places s'assignaran per ordre de pagament d'inscripció.

InscripcionsEnviar sol·licitud d'inscripció per fer la prereserva i obtenir les instruccions per realitzar el pagament a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al 932133945

 

TURULL WEB 01

  

-------------------------------------------------------------------

SESSIÓ 1 – Divendres 23 de novembre, de 17 a 20h

17:00h a 20h: Taula d’experiències d’IEA inclusiva: Diverses entitats compartiran les seves experiències en aquest àmbit, tot debatent què s'ha fet fins ara, quins han estat els principals encerts en els projectes i quins són els reptes i oportunitats actuals i de futur en aquest camp.

Amb la participació de:

Guillem Martí, tècnic d’accessibilitat del Departament d’Educació del MACBA.

Ramón Ferré, del GEPEC, coordinador del projecte Natura per a tothom.

Miguel Gómez-Heras, professor de Geologia a la Universidad Autónoma de Madrid i president de la Asociación Ciencia Sin Barreras.

SESSIÓ 2 – Dissabte 24 de novembre, de 9 a 19h (amb pausa per dinar)*

De 9 a 13:30h: Formació pràcticasobre com establir una comunicació i una relació de forma integrada i normalitzada amb grups de persones amb discapacitat, sobre com adaptar les consignes, les explicacions i les activitats, com conduir a les persones d'aquest col·lectiu, etc.

Amb la participació de:

Mireia Olarte, tutora AAE i Terapeuta Ocupacional Pediàtrica de Nexe Fundació - Centre de Recursos per a la Pluridiscapacitat.

- Mª José Gómez, treballadora social a ASPID-Lleida, Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida.

- Un representant de l’ONCE (per confirmar)

14:30 a 19h: Treball en grups per dissenyar diversos itineraris i activitats d'educació ambiental inclusiva al voltant del Bosc Turull. Amb la tutorització dels grups per part de:

Miguel Gómez-Heras, professor de Geologia a la Universidad Autónoma de Madrid i president de la Asociación Ciencia Sin Barreras.

Lara Saiz, coordinadora de l'Aula Ambiental del Bosc Turull.

Oriol Porcel, geògraf, consultor i formador en educació ambiental.

SESSIÓ 3 – Diumenge 25 de novembre, de 10 a 13h

9:30h a 11h: Taller Dinàmiques de grup i tècniques de teatralització i interpretació amb col·lectius de persones amb discapacitat, a càrrec de Maria Bravo, de Teatrosfera i impulsora dels itineraris teatralitzats i inclusius dels parcs de la Diputació de Barcelona.

11:30h a 13:30h: Rutes inclusives per a grups de persones amb discapacitat. Es posaran en pràctica els itineraris dissenyats el dissabte amb diferents grups que pertanyen a aquest col·lectiu, per posar a prova i millorar els resultats obtinguts.

-----------------------------------------------------------

Els itineraris inclusius i accessibles definits en el taller i validats pels col·lectius es penjaran a la web de l’AABT conjuntament a la resta d’activitats autoguiades per tal que estiguin disponibles per al públic en general.

*Per a la sessió de dissabte cal que cada participant porti el seu dinar, ja que no està inclòs al curs. Hi haurà microones i escalfador d'aigua disponible.