Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

Us informem que des de la Societat Catalana d'Educació Ambiental iniciem un procés de selecció per cobrir una plaça com:
Secretària tècnica i coordinadora de projectes de la Societat Catalana d’Educació Ambiental

Les persones interessades que compleixin amb el perfil demanat poden enviar el seu currículum vitae i carta de presentació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant a l'assumpte: Oferta Secretària tècnica i coordinadora de projectes de la Societat Catalana d’Educació Ambiental.

El termini de presentació de currículums i cartes de presentació s'ha ampliat fins el 5 de juliol de 2019.

Molta sort!

El 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquesta efemèride, impulsada per les Nacions Unides des de 1974, pretén fomentar la sensibilització i l’acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient. Cada any es centra en un repte ambiental i aquest any la lluita contra la contaminació de l’aire serà la protagonista. Més informació.

DiaMundialMA

Compartim amb vosaltres les iniciatives proposades des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per celebrar el dia Mundial del Medi Ambient:

Dimecres, 5 de juny de 2019
Lloc: al Born Centre de Cultura i Memòria (C/Comercial, 5 de Barcelona).
Horari: a les 17h
Organitza: Departament de Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya.

A l’acte, l’Enric Llort interpretarà una adaptació del llibre "L’home que plantava arbres", de Jean Giono. Aquesta és la història de Elzéard Bouffier, un home de muntanya que, sense que ningú en sàpiga res decideix transformar el paisatge que l’envolta. I mentre el país es debat en Guerres Mundials, ell continua plantant arbres incansablement, fins a cobrir les muntanyes de verdor i canviar per sempre la vida de tots els habitants de la regió. És el retrat d’un personatge que testimonia l’enorme valor d’un gest senzill com és plantar una aglà i esperar que creixi. I repetir-lo milers de vegades.
L’acte també comptarà amb un col·loqui moderat per Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, on hi participaran: el Dr. Narcís Prat, catedràtic del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i la Dra. Cèlia Marrasé, biòloga marina de l’Institut de Ciències del Mar.                                
Més informació de l’acte.
Inscripcions (aforament limitat)


Dimecres, 5 de juny de 2019
Lloc: La Sala, Espai Francesca Bonnemaison, C. de Sant Pere Més Baix, 7
Horari: de 12 a 14 h
Organitza: Xarxa B+S, Ajuntament de Barcelona

Amb la voluntat de celebrar aquest dia amb totes les organitzacions membres de la xarxa. Enguany, en commemoració de l’any Margalef, el catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, Narcís Prat, ens parlarà de la sostenibilitat del planeta en la ponència ”La humanitat no va amb bus, sinó amb superreactor”.
També es donarà la benvinguda a les noves organitzacions que s’han afegit a la xarxa i es reconeixerà les 10 Bones pràctiques, una per cada objectiu del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, desenvolupades per membres de Barcelona + Sostenible durant el 2018.
Més informació de l’acte.
Inscripcions

 

 

El PIRIBUS és una exposició itinerant i interactiva que pretén mostrar i recollir part de l’ADN del Pirineu, sent l’educació ambiental i el patrimoni els seus protagonistes. Geologia, paisatge, biodiversitat i etnografia, son els quatre temàtiques principals de l’exposició que permetran al visitant explorar el patrimoni natural i cultural intrínsec dels Pirineus.

El PIRIBUS és un projecte de caràcter transfronterer, amb la col·laboració de la UE i d'unes 65 entitats membres de la Xarxa d'Educació Pirineus Vius (XEPV). El vincle de les entitats amb el territori i el treball en xarxa, reforça el contingut i es concreta en tot un programa d’activitats complementàries a l’exposició a cada etapa.

Entre els objectius del projecte ADNPYR i del PIRIBUS destaquen: sensibilitzar, donar valor al patrimoni mitjançant la innovació, establir vincles entre les persones vinculades professionalment a la valorització del patrimoni i l’educació ambiental, promoure dinàmiques transfrontereres per obtenir resultats que les entitats...

El viatge de PIRIBUS ja ha començat i farà un total de 32 etapes per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França entre 2019 i 2020. Ofereixi continguts en català, espanyol, basc, occità i francès.

Més informació: https://www.adnpyr.eu/ca/piribus-3/

WEB 1980x1200 UE

  

L’any 2014 a través de l’impuls i la voluntat d’alguns socis i sòcies de l’entitat i prenent com a font d’inspiració l’article de l’Esther Vivas, titulat Sant Jordi, roses i espines, la Societat Catalana d’Educació Ambiental va endegar la campanya #RosesSenseEspines.
Cada Sant Jordi des de la Societat Catalana d'Educació Ambiental tornem a promoure aquesta campanya per reflexionar sobre el impactes socials i ambientals del consum de roses.

Un any més s'acosta la tan esperada data de Sant Jordi, on tota Catalunya s'inunda de llibres i roses regalats amb molta il·lusió. Aquest any volem compartir les iniciatives sostenibles que hi hauran perquè aquesta il·lusió sigui sostenible i responsable.

 RosesSenseEspines19

 

Llegeix més...