Fòrum d'educació ambiental   SCEA i altres entitats   Projectes i Programes   Publicacions   Enllaços
 
   
       
 

3,2,1... ACCIÓ! G PROGRAMES I CAMPANYES D'EA

El passat 23 de febrer en el marc del “Fòrum d’Educació Ambiental 2000+12: La comunitat transformadora del territori” realitzat per la SCEA a Girona, es va presentar la nova guia “3,2,1... Acció! Guia de criteris de qualitat en programes i campanyes d’educació ambiental”.

La publicació s’ha elaborat de forma col•lectiva per part de socis i sòcies de la SCEA, que participen en la realització de Campanyes i Programes d’Educació Ambiental. En aquest procés participatiu, s’han fomentat el treball reflexiu de les pràctiques realitzades, s’ha construït discurs consensuat i referents teòrics a partir de la pròpia pràctica, i s’han desenvolupat 6 sessions de treball per aconseguir la determinació del producte, durant un període de 12 mesos. En la obra han participat: 21 educadors/es ambientals sòcies de l’entitat; 13 entitats d’Educació Ambiental; un equip de 6 tècnics de l’Administració promotors de campanyes i programes d’Educació Ambiental; i un equip de 4 tècnics de comunicació, edició i creatius.


Aquesta obra s’ha realitzat amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat (Generalitat de Catalunya), dins del programa TSAcat: Pla de suport al tercer sector ambiental de Catalunya 2011-2014.


A partir d’aquest moment, la SCEA ha previst les vies de distribució de la guia que es detallen a continuació


1- Sòcies i socis de la SCEA i participants del Fòrum EA 2000+12

Totes les sòcies i socis podran passar a recollir un exemplar en paper de la publicació per la seu de l’entitat.


2- Consulta i descàrrega de la guia d3,2,1... acció! en format digital

La guia es pot trobar al web de la SCEA, on es podrà consultar i descarregar en format digital. CONSULTA I DESCARREGA'T AQUÍ LA GUIA 3,2,1... ACCIÓ!

en català

3- Curs de formació de la guia de criteris de qualitat per programes i campanyes d’Educació Ambiental

Aquest és un curs base de formació per presentar i aprendre a utilitzar la guia de criteris destinat a totes aquelles persones que vulguin dur a terme un procés de formació sobre criteris en Programes i Campanyes d’Educació Ambiental, tant a nivell personal com professional.

Els cursos tindran una durada aproximada de 4h i constaran d’una sessió teòrica (explicació de la guia, utilitats, ...) i d’una sessió pràctica (anàlisi i avaluació d’activitats). Es realitzaran inicialment a la SCEA i estan a la disposició de qualsevol entitat, equipament, empresa, curs, formadors/es, dissenyadors/es... que vulgui realitzar-lo.

El curs es pot contractar i inclourà la formació i les guies necessàries.

Si hi esteu interessats, contacteu amb l'SCEA: scea@scea.cat.

 

 

 
Documents relacionats:
» Monografies d'EA
» Publicacions del Fòrum

 
 
 


Per més informació: SCEA | Societat Catalana d'Educació Ambiental
c. Aragó 281, 2n 2a 08009 Barcelona tf. 93 488 29 79 e-correu. scea@scea.cat
metro L3, L4, L5 autobusos 6,7,15,16,17,20,22,24,28,33,34,39,43,44,45,47