Fòrum d'educació ambiental   SCEA i altres entitats   Projectes i Programes   Publicacions   Enllaços
 
   
       
 
Sortides Catàleg electrònic del Servei de Documentació d'Educació Ambiental

 

 
Us animem a que porteu al SDEA aquells llibres i materials d’educació ambiental que no vulgueu preservar i que els vulgueu assignar un nou destí. De pas, podeu endur-vos d’altres que siguin del vostre interès!
Mem˛ria 2008 del SDEA
Mem˛ria 2007 del SDEA
Mem˛ria 2006 del SDEA

 

Què és?

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) és un centre especialitzat en informació i recursos d’educació ambiental adreçat a persones i entitats interessades en el treball educatiu per la sostenibilitat, especialment en l’àmbit urbà.

On es troba?

SERVEI DE DOCUMENTACIÓ D'EDUCACIÓ AMBIENTAL
Carrer Nil Fabra, 20 baixos
08012 Barcelona
Tel. 932 562 592
Fax. 932 370 894
A/e: documentacioambiental@bcn.cat

Horari
De dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 15 a 18 h.

Origen

El SDEA funciona des de l’any 2000 gràcies a un conveni entre la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA) i l’Ajuntament de Barcelona.

La creació del SDEA va ser fruit de la necessitat d’oferir a la ciutadania recursos d’educació ambiental i de la bona disposició d'un equipament municipal per acollir-lo, el Centre de Recursos Barcelona Sostenible. La SCEA ha traslladat part del seu fons documental al SDEA en concepte de dipòsit, potenciant així la seva difusió i consulta. El Grup de Treball de Documentació de la SCEA gestiona, assessora i recolza l’actuació de la documentalista del SDEA.

Serveis

 • Informació general i de referència
  S’informa a tots els usuaris sobre el funcionament del SDEA i es responen a totes les demandes d’informació (presencials, per correu postal o electrònic, telèfon o fax).
 • Atenció i consulta a sala
  S’atén les consultes a tot el fons documental que és d’accés lliure. Està a la disposició dels usuaris un televisor amb un aparell reproductor de vídeos.
 • Accés a bases de dades en Xarxa i en CDROM/DVD
  El SDEA té accés a la Xarxa de CDROM i DVD corporatius.
 • Servei de préstec
  S’ofereix servei de préstec als socis de la SCEA, a aquelles entitats signants de l’Agenda 21 de Barcelona, als centres educatius participants del programa Agenda 21 Escolar i a qualsevol persona interessada. El període de préstec és d’una setmana.
 • Catàleg
  Es pot consultar el Catàleg informatitzat del SDEA.
 • Recull de recursos
  És una selecció de documents i recursos pedagògics centrats en una temàtica concreta. Podeu consultar els reculls de recursos editats fins al moment dins de l’apartat PUBLICACIONS
 • Fons de redistribució
  Els socis de la SCEA i altres usuaris del Servei de Documentació tenen al seu abast una secció de redistribució de llibres i recursos d’educació ambiental.
  Aquesta secció té la finalitat de ser un lloc d’intercanvi de materials i recursos del qual tothom es pot beneficiar.

 

NOVETAT!

 

 
 


Per més informació: SCEA | Societat Catalana d'Educació Ambiental
scea@scea.cat