Aquest web utilitza galetes (cookies) per a fer un seguiment estadístic de les consultes efectuades. Doneu la vostra acceptació per tal de seguir navegant.

Catalan English French Spanish

Fòrum d’Educació Ambiental.cat
15 de novmebre del 2019
Sant Joan de les Abadesses

xxss SCEA FORUMEA2019 1024x512

L’educació ambiental esdevé recurs i estratègia per assumir el repte de participar en la construcció col•lectiva, per organitzar les nostres relacions socials i les relacions amb la resta de la biosfera, fent una vida digna, justa i equitativa és a dir sostenible.

És en aquest context on la SCEA promou el Fòrum d’EA.Cat, des de fa dinou anys, de manera bianual, porta a terme aquestes trobades, amb la finalitat de promoure l’educació per a la sostenibilitat. El Fòrum d’EA.Cat és l’espai on els diferents agents implicats generen debats conceptuals, metodològics i professionals, establint també nous espais de col•laboració i participació per copsar i millorar l’estat de l’educació ambiental a Catalunya

Més informació i inscripcions.
Organitza: Societat Catalana d’Educació Ambiental 
Col•laboren: Generalitat de Catalunya, Departament de Territori i Sostenibilitat i Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

-----------------------------------------------------------

Estem impulsant a la ciutat de Barcelona el Programa formatiu Estenem la Sostenibilitat. Aquest està destinat a persones educadores, formadores i altres agents de canvi: professionals de l'educació, personal tècnic de l'administració pública, entitats i associacions, fundacions, etc. Totes elles agents essencials per a la transmissió de la sostenibilitat a la societat.

Els 3 cursos són els següents (veure programa):

1. Educació per a la justícia ambiental

2. Acollint la diversitat en l'educació ambiental

3. La comunicació en l'educació ambiental

Per participar en algun dels 3 cursos s'ha de fer la inscripció a través d'aquest formulari: Inscripcions

Programa subvencionat per l'Ajuntament de Barcelona.

FRMCursosEstenemlaSostenibilitatSCEA2019 

--------------------------------------------------

Davant la publicació de la sentencia del judici del procés, la Societat Catalana d’Educació Ambiental mostrem el nostre rebuig i disconformitat a les condemnes aplicades als encausats/des. És per això que el passat 14 d’octubre en vam adherir, juntament amb altres entitats, al Manifest de l’Economia Social i Solidària.

Com a entitat que basa el seu pilar principal en el foment de l’educació i la participació de la societat creiem inacceptable la judicialització d’un procés, fins ara pacífic i que es basava en respondre les demandes d’una gran majoria de la ciutadania, poder decidir el futur de Catalunya. 

La SCEA no ens definim com a entitat sobiranista, sinó que som una entitat transversal aglutinadora de moltes ideologies, això sí totes amb un mateix objectiu treballar per una societat ambientalment més justa a on els drets d’expressió i manifestació no es posin en qüestió.
Des de la SCEA creiem que l’educació per la pau, igual que l’educació ambiental, han de ser pilars des d’on es desenvolupi la societat del futur, una educació per a l’acció encarada a un canvi de sistema.

Exigim a la classe política que faci autocrítica i apel·lem al diàleg, el consens i la transparència de les institucions per a resoldre un conflicte que MAI hagués hagut d’arribar a mans de la justícia.

Davant d’aquesta situació, la Junta de la SCEA ha decidit sumar-se a la convocatòria de vaga general per al 18 d’octubre.

 

Des de la Fundació Vincles amb la col·laboració de la SCEA iniciem el mes de novembre un cicle de taules de debat entre el tercer sector ambiental i el tercer sector social: ALIANCES AMBIENTALS.

Convidats de diferents procedències i experiències professionals, en parlaran de la seva feina, dels reptes que tenim davant i ens ajudaran a identificar què podem fer les entitats del tercer sector per avançar en l’àmbit sòcio-ambiental.

La primera jornada és Economia circular i ús de recursos, prevista per al 19 d'octubre, ha canviat de data, i es porta a terme el dimecres 11 de desembre de 2019

Lloc: Casa de l’Aigua de Trinitat Nova de Nou Barris (C. Garbí, 2 08033 Barcelona)

Horari: 17 a 19 h

Amb la participació de:

- Jordi Oliver i Solà, Inèdit Innova, Ecoinnovació estratègica.

- Verònica Kuchinovv, Simbiosy industrial per a un ús eficient dels recursos.

- Alícia Grima i Guixe, ENTORNa3, Gestió dels residus municipals i participació ciutadana.

Modera: Jordi Pietx i Colom, Consultor en innovació ambiental i fons europeus.

 

Anoteu les dates per a les properes jornades: 23 de novembre: Crisi Climàtica i acció a les entitatsa la Casa de l'Aigua de Trinitat Nova,30 de novembre: Biodiversitat, a La Pedrera, Barcelona.

Inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

1ajornada aliancesambientals canvidata11desembre